Hodepine og migrene

Å ha nakkesmerter alene er utfordrende nok, spesielt hvis det innebærer stivhet i nakken og redusert mobilitet i nakken. Når hodepine er til stede, kan flere problemer inkludere; økt smerte, synsforstyrrelser, konsentrasjonsproblemer, svimmelhet eller andre.

Flere forhold kan forårsake nakkesmerter og hodepine. Noen tilstander kan starte som et nakkeproblem og deretter sende symptomer opp til hodet, mens andre forhold begynner i hodet og sender smerter ned til nakken. Å få en nøyaktig diagnose er viktig for å lage et behandlingsprogram for å lykkes med å håndtere tilstanden og redusere smerte.

Hodepine forårsaket av et nakkeproblem

Hodepine som følge av et nakkeproblem er vanligvis kronisk (nakkesmerter som har vart i mer enn 3 måneder) og varierer i type, avhengig av årsaken. Vanlige eksempler inkluderer:

 

  • Cervikogen hodepine (CH, nakkehodepine). Cervikogen hodepine begynner vanligvis som en svak smerte i nakken og stråler oppover langs baksiden av hodet, og påvirker nesten alltid bare den ene siden. Smerter kan også spre seg til pannen, tinningen og området rundt øynene og / eller ørene. Nakkehodepine er forårsaket på grunn av en underliggende skive, ledd, muskel eller nervesykdom i nakken.

 

  • Occipital neuralgi (CN, 2 nerver som beveger seg gjennom baksiden av hodet). Occipital neuralgi er preget av skarpe, smertefulle, elektrisk-sjokk lignende følelser på baksiden av hodet, nakken og ørene. Smerten er vanligvis ensidig og begynner i øvre nakke og sprer seg til hodet. Occipital neuralgi er forårsaket av irritasjon eller skade på occipital nerve.

 

Nakkehodepine (CH) som oppstår på grunn av en annen underliggende tilstand kalles sekundær hodepine. Hodepine som ikke er forbundet med en annen underliggende tilstand kalles primær hodepine.

 

Hodepine som kan forårsake nakkesmerter

Visse hodepiner kan føre til at smerter utstråles til nakken. Eksempler på hodepine som forårsaker nakkesmerter er:

 

  • Spenningshodepine. Spenningshodepine er en vanlig hodepine preget av moderat til alvorlig ikke-bankende smerte i pannen, hodebunnen og nakken. Spenningshodepine oppstår når muskler i hodebunnen og nakken blir anspente, for eksempel fra spenning, stress, frykt og / eller følelser.

  • Migrene hodepine. En migrene er en tilbakevendende hodepine som forårsaker moderat til alvorlig bankende og pulserende smerte på den ene siden av hodet. Andre symptomer kan omfatte kvalme og følsomhet for lys og / eller lyd. Nakkesmerter assosiert med migrene er vanlige og kan starte før migreneanfallet eller oppstå under et migreneanfall.

 

  • Temporomandibular joint (TMJ, kjeveleddsdysfunksjon) hodepine. TMJ hodepine er en svak smerte som starter ved tinningen og rundt kjeveleddet, og kan ligne en øreverk. Problemer i kjeveleddet som kan forårsake hodepine kan være degenerasjon av muskler, leddbånd og / eller bein i kjeveleddet; skade på kjeveleddet, eller forvridning. Nakkesmerter kan oppstå på grunn av muskel-tretthet eller svakhet i kjeveleddet. Ufrivillige gnissing og / eller bite tenner, kjent som Bruxisme, fører til trette og stramme kjeveledd-muskler som forårsaker ømhet i ansiktet og nakken. Man er vanligvis ikke klar over denne tilstanden fordi Bruxisme kan være ufrivillig og kan også forekomme i søvn.

 

  • Hemicrania continua (HC, hodepinesykdom) er en primær hodepine av ukjent opprinnelse preget av ensidig kontinuerlig hodepine av moderat intensitet. Tilstanden viser også forverringer av alvorlig intensitet der smertene sprer seg til andre områder, inkludert nakke, skulder og området rundt øret.

Andre typer hodepine eller underliggende problemer i hodet kan også føre til nakkesmerter.

Ofte kan svake og stramme muskler, inkludert lav mobilitet i nakken forårsake både smerter og hodepine. Vårt behandlingsprogram, for nakkeplager, har gitt livskvaliteten tilbake til pasientene våre. Kontakt oss for test og behandling av din nakken.