økern fysikaliske institutt oslo dbc david back clinic osteopati manuell terapi medisinsk treningsterapi fysioterapi fysikalsk behandling idrettsmedisin bløtdelsbehandling massasje ryggsmerter nakkesmerter hodepine bekkenløsning slyngeterapi kolikksmerter

DBC
David Back Clinic – et
spesialkonstruert konsept
for mennesker med rygg-
og nakkeproblemer


DBC - David Back Clinic
består av spesialapparatur for testing - vurdering og opptrening av pasienter med rygg og nakkeproblemer. Selv innen moderne høyteknologisk medisin, forblir over 80% av pasienter med ryggplager gitt diagnosen" uspesifikke ryggsmerter". Mange av disse pasientene utvikler over tid et "ikke-bruk syndrom" fordi den dype ryggmuskulaturen som støtter ryggvirvlene ikke blir brukt grunnet smerte og stivhet. Allerede noen få uker etter et akutt ryggproblem er det vist at disse musklene ofte blir raskt svekket, og forblir svake selv om smerten gir seg. Dette blir igjen en av hovedårsakene til en ond sirkel av gjentatte ryggplager.


David Back Clinic
har utviklet spesialapparater for å måle styrken på de dype ryggmusklene. Testen omfatter mobilitetstester og styrketester i nakke, bryst-og korsrygg. Testene gir oss svar på tilstanden til den dype ryggmuskulaturen som støtter ryggvirvlene, og kartlegger i hvilken grad ryggen tåler belastning og påkjenninger. Alle testene utføres spesialbygget utstyr, som sørger for pålitelighet og presisjon.

David Back Clinic har et standardisert behandlingsprogram for opptrening av den dype ryggmuskulaturen, som er tilpasset rygg og nakkepasienter. Dette program er en helt spesiell kombinasjon av dynamisk styrketrening, samt tilleggsøvelser og stretching.


De dynamiske øvelsene utgjør hovedelementet i programmet. De utføres i spesielle apparater, som isolerer de svake rygg- og nakkemusklene for å oppnå effekt og sikkerhet. Alle øvelsene er vitenskapelig underbygget for å skaffe det best mulig resultat, opptreningen vil gi målbare resultater.